Buraya Nasıl Geldik?

Özgür Demirtaş’ın tweetleri hakkında yorumda bulunmak, karşılık vermek benim için yeni bir olay değil. 3 senedir defalarca yazdım; bakınız aşağıda 4 tanesi. Tabii yazdığım şeyler hep eleştirel. Niçin mi?

Çünkü ben Özgür Demirtaş’ı, Reaganomics akımının berbat bir kopyacısı olarak görüyorum. 80li yıllarda, ekonomi diplomalı birkaç soytarı, Başkan Reagan’ın ve arkadaşlarının koruyuculuğu altında, “zenginler daha az vergi verirse, yatırım yaparlar” diye bir “teori” geliştirdiler.

Kısa keselim: 30 yıl Reaganomics “uzmanları” ağızlarını sadece “vergileri azaltalım” demek için açtılar. Sonuç bir felaket oldu: 30 yılda alınmayan vergilerle zenginler daha da zenginleşti ama servetlerini ABD’de yatırım yapmak yerine offshore hesaplarda sakladılar.

Özgür Demirtaş’a Türkiye’de verilen görev faiz-dolar-faiz döngüsünün devamına katkıda bulunmak. Yaklaşık 500 TL milyarderi % 50 faiz istiyor. Özgür Demirtaş ağzını sadece “faizleri artıralım” demek için açar. ABD’nin sıradan bir üniversitesinden (Boston College) alınabilecek en kolay diplomayı alıp, kolunda her fotoğrafta göstermek için uğraştığı Rolex ile gelen sıradan bir akademisyenin, sırtüstü yatıp faizle şişmekten başka bir amacı olmayanlara hizmet etmesi anlaşılır – ancak Özgür Demirtaş’ın herhangi bir entelektüel ve moral üstünlüğe sahip olmadığını kendisine öğretmek gerekiyor.

Özgür Demirtaş, öğretim üyesi olsa da akademisyen filan değildir. Sosyal medya hesaplarıyla tüm yaptığı sadece 500 faizciye hizmetten ibarettir. Türkiye içinde ve dışında akademik ve ekonomik cevreler tarafından ciddiye alınacak hiçbir çalışması yoktur.

ANCAK: Özgür Demirtaş kalabalık ve ahlaksız bir trol çetesi tarafından korunmaktadır. Trol çetesinin maliyetini sağlayanların başka planları da olduğu pek saklanmıyor.

Başa dönelim: Yukarıda Özgür Demirtaş’ın yazdığı tweetlere benim yazdığım yorumlardan bahsetmiştim. Ne zaman bir yorum yazsam (herhangi bir hakaret içermese bile) birkaç saat içinde 50 tane trol belirip küfretti. Bu sadece benim değil, başkalarının da tecrübesi. Doğrusu şimdiye kadar kendisiyle ilgili bir şikâyetim yoktu. Beni bıktıranlar moloz dediğim troller.

Bu saldırıların niçin yapıldığı belli: Bıktırmak ve susturmak. Bu çalışmalar sistematik ve organize. Bu trol çetesinden Özgür Demirtaş’ı sorumlu tutuyorum. Ancak üniversitesine (!) şikâyet filan etmeyeceğim. Bir gün (inşallah) “sosyal medya kanunu” çıkarsa, Adalete bırakacağım.

Ancak trollerden bıkkınlıkla aşağıdaki tweeti yazdım ve kendisine Rolex, trollerine Moloz dedim. Doğrusu hak ediyorlar ve daha aşağısına layıklar. Ayrıca, sinkaflı küfreden molozlar hakkında hukuki işlem başlattım.